Ruim 90.000 mbo’ers vragen gratis OV-kaart aan

Ruim 90.000 mbo’ers vragen gratis OV-kaart aan

Sinds deze week is de OV-kaart waarmee studenten gratis kunnen reizen ook beschikbaar voor mbo’ers onder de 18 jaar. Door gebruik te maken van de kaart besparen veel studenten en hun ouders honderden euro’s per maand.

‘Mooi dat al zo veel mbo-studenten de kaart vanaf de eerste schooldag kunnen gebruiken,’ laat minister Bussemaker weten. ‘Het is een langgekoesterde wens van de studenten en hun ouders. Terecht, want hiermee kunnen mbo’ers een bewustere studiekeuze maken en worden schoolkosten voor ouders beperkt. Dat sluit goed aan bij mijn aanpak gelijke kansen,’ aldus Bussemaker.

De OV-kaart was al beschikbaar voor hbo- en wo-studenten. In totaal hebben zo’n 120.000 mbo-studenten recht op de nieuwe regeling.

Redactie

Op maakwerkvanonderwijs.nl vind je het belangrijkste nieuws over het beroepsonderwijs. Verschillende auteurs bloggen dagelijks over uiteenlopende onderwerpen, zoals nieuwe kwalificatiedossiers binnen het mbo, de nieuwe beroepsgerichte programma’s binnen het vmbo, onderwijsinnovatie, examens en het leven van een docent. 'Maak werk van onderwijs' is een initiatief van Edu’Actief, de uitgever voor het beroepsonderwijs.

0 reacties

Nog geen reacties

Reageer als eerste.

Reageer