ROC Midden NL en Friese Poort starten met keuzedeel drone-visueel

ROC Midden NL en Friese Poort starten met keuzedeel drone-visueel

Mooie luchtopnames voor documentaires, opnames van festivals en in de toekomst voor het bezorgen van pakketjes. Het gebruik van drones zit in een enorme lift. Studenten die later aan de slag willen gaan als drone-piloot zijn aan het goede adres bij ROC Midden Nederland en ROC Friese Poort.

Keuzedeel drone-visueel

Beide scholen gaan voor het eerst het keuzedeel drone-visueel aanbieden. Hierdoor kunnen studenten zich specialiseren in drone-technologie en drone-toepassingen. Het besturen van een drone doe je namelijk niet zomaar. Bovendien geldt er in Nederland een strenge wet- en regelgeving wat betreft het vliegen met drones en het maken van opnames ermee. Ook dat leren de studenten tijdens hun opleiding.

Oefenen met drones

Studenten van ROC Midden Nederland hebben al even mogen oefenen als co-piloot. Ze mochten opnames maken bij het nieuwe leeuwenverblijf van Dierenpark Amersfoort. AV-docent Frank van Dorth van ROC Midden Nederland: “Studenten mochten oefenen waarbij ik met de remote-controle bij kon sturen indien nodig.”

Bekijk één van de drone-video’s van het nieuwe leeuwenbedrijf:

 

Redactie

Op maakwerkvanonderwijs.nl vind je het belangrijkste nieuws over het beroepsonderwijs. Verschillende auteurs bloggen dagelijks over uiteenlopende onderwerpen, zoals nieuwe kwalificatiedossiers binnen het mbo, de nieuwe beroepsgerichte programma’s binnen het vmbo, onderwijsinnovatie, examens en het leven van een docent. 'Maak werk van onderwijs' is een initiatief van Edu’Actief, de uitgever voor het beroepsonderwijs.

0 reacties

Nog geen reacties

Reageer als eerste.

Reageer