Nieuw: Levenlanglerenkreditiet voor wie verder wil leren

Nieuw: Levenlanglerenkreditiet voor wie verder wil leren

Geen recht meer op studiefinanciering, maar wel studeren? Vanaf schooljaar 2017-2018 kan iedereen tot 55 jaar een Levenlanglerenkrediet bij DUO aanvragen. Je kunt dan tegen gunstige voorwaarden les- of collegegeld lenen wanneer je een opleiding volgt op het mbo of in het hoger onderwijs.

Kans om te blijven leren

In een tijd waarin de ontwikkelingen razendsnel gaan, wil de overheid iedereen de kans geven te blijven leren. Ook na je studie. Minister Bussemaker: ‘Het is van groot belang dat iedereen zich kan blijven ontwikkelen om zo de veranderingen in hun eigen baan bij te houden of om makkelijker van de ene baan naar de andere baan te kunnen overstappen. Met het Levenlanglerenkrediet is dit voor iedereen mogelijk.’

Zelfde rente als studiefinanciering

Hoeveel je mag lenen is afhankelijk van het les- of collegegeld dat nodig is voor een opleiding. Het krediet kan aangevraagd worden voor de gehele duur van de opleiding. Voor de lening geldt dezelfde rente die studenten met studiefinanciering betalen. De rente staat steeds voor vijf jaar vast. Binnen 15 jaar moet de lening worden terugbetaald. Hoeveel per maand terugbetaald moet worden, is inkomensafhankelijk.

Redactie

Op maakwerkvanonderwijs.nl vind je het belangrijkste nieuws over het beroepsonderwijs. Verschillende auteurs bloggen dagelijks over uiteenlopende onderwerpen, zoals nieuwe kwalificatiedossiers binnen het mbo, de nieuwe beroepsgerichte programma’s binnen het vmbo, onderwijsinnovatie, examens en het leven van een docent. 'Maak werk van onderwijs' is een initiatief van Edu’Actief, de uitgever voor het beroepsonderwijs.

0 reacties

Nog geen reacties

Reageer als eerste.

Reageer