Jongeren gaan voor goud tijdens Skills The Finals

Jongeren gaan voor goud tijdens Skills The Finals

Trotse ouders en leraren komen deze dagen naar de RAI in Amsterdam om hun kinderen en leerlingen in actie te zien. Het is ook niet niks om in de finale van Skills Talents (vmbo) en Skills Hero’s (mbo) te staan. Onder het toeziend oog van de jury voeren de jongeren de in de ochtend gekregen opdracht uit. En dat gaat met veel passie, nauwkeurigheid en vakmanschap.

Finales vakwedstrijden

World Skills Netherlands organiseert deze week de finales van de vakwedstrijden voor het vmbo en mbo. Er zijn wedstrijden voor verschillende richtingen, niveaus en leerjaren.  Van toekomstig grafisch vormgever tot hotelreceptionist. En van facilitair dienstverlener tot verpleegkundige. Ze zijn er allemaal. In totaal zijn 345 vmbo-finalisten en 410 mbo-finalisten geselecteerd om hun talenten te laten zien. Ze voeren opdrachten uit in hun vakgebied die worden beoordeeld door experts uit onderwijs en bedrijfsleven. Sommige mbo-winnaars maken kans op deelname aan WorldSkills 2017, de wereldkampioenschappen voor beroepen. Deze vinden 14-19 oktober 2017 plaats in Abu Dhabi, Verenigde Arabische Emiraten.

Kom ook naar de RAI

Ben je benieuwd naar de nieuwe talenten van Nederland? Kom dan 17 of 18 maart naar de RAI in Amsterdam. Aanmelden kan kosteloos via Skillsthefinals.nl.

Foto’s World Skills Netherlands

Redactie

Op maakwerkvanonderwijs.nl vind je het belangrijkste nieuws over het beroepsonderwijs. Verschillende auteurs bloggen dagelijks over uiteenlopende onderwerpen, zoals nieuwe kwalificatiedossiers binnen het mbo, de nieuwe beroepsgerichte programma’s binnen het vmbo, onderwijsinnovatie, examens en het leven van een docent. 'Maak werk van onderwijs' is een initiatief van Edu’Actief, de uitgever voor het beroepsonderwijs.

0 reacties

Nog geen reacties

Reageer als eerste.

Reageer