Heel Holland Bakt inspireert studenten bij studiekeuze

Heel Holland Bakt inspireert studenten bij studiekeuze

Aanstaande zondag is de finale van Heel Holland Bakt te zien met Hans, Gwen en Marjolein. Het programma Heel Holland Bakt is ook dit jaar weer populair. En al jaren is er een stijgende lijn te zien. Dat snap ik wel, wat een ontspannen programma voor de zondagavond 🙂

Elk jaar duiken er ook weer berichten op over de populariteit van kook- en bakprogramma’s in relatie tot het stijgende studentenaantallen van die opleidingen. En ook kon SBB melden dat er genoeg perspectief is voor stageplekken en leerbanen. 

Goed beeld?

Marianne, die de opleiding Bakkerij aan Rijn IJssel Vakschool volgt, heeft heldere ambities en vooral wil ze niet alleen maar broodjes en taarten maken.  Ze wil toch een uniek concept maken en is daar volop mee bezig.

Arend Kisteman, dé Stadsbakker uit Zwolle maakte in zijn column op Bakkerswereld ook wel een kritische noot. Hij noemde de studenten de cupcakegeneratie. En ondertussen kregen de studenten van ROC Leiden de naam ‘cupcakemeisjes‘.

Annemarie de winnaar van vorig jaar, is ook best kritisch. Je moet er natuurlijk wel van kunnen leven.

Kritische noten zijn goed, maar we willen natuurlijk ook echt vakmensen. Vanuit de Tweede Kamer kwam in 2016 het bericht dat men oudere werknemers wilde laten omscholen en de vakmensen terug wilde. In het regeerakkoord is gelukkig aandacht voor de vakmensen. Zo krijgen in het beroepsonderwijs vakmensen, techniek en ambacht prioriteit, herwaardering en een nieuwe impuls. En wordt er geïnvesteerd in vakmensen op het gebied van defensie, politie, zorg en onderwijs en blijft het techniekpact en platform Bètatechniek bestaan.

En dit zijn goede berichten, want deze vakmensen zijn broodnodig.

 

(Ps. op de foto één van mijn eigen baksels)

Nathalie de Weerd

Nathalie de Weerd is uitgever bij Edu'Actief voor de methodes Leefstijl, Angerenstein Welzijn en Factor-e Welzijn. In haar vrije tijd is ze betrokken bij het onderwijs, loopt ze hard en bakt ze vaak.

0 reacties

Nog geen reacties

Reageer als eerste.

Reageer