Changemakers onderwijs opgelet: TEDxAmsterdamED zoekt nieuwe ideeën

Changemakers onderwijs opgelet: TEDxAmsterdamED zoekt nieuwe ideeën

Wil jij het verschil maken in het onderwijs? En heb jij een fantastisch idee hoe het onderwijs er van de toekomst uit moet zien? TEDxAmsterdamED zoekt nieuwe ideeën die een leven lang leren stimuleren. Op 20 april stelt de organisatie haar podium tijdens het event ‘Born to learn’ beschikbaar aan onderwijsvernieuwers die met hun idee een TEDxAmsterdamED Award kunnen winnen. Het is voor het eerst dat de TEDxAmsterdamED Awards worden uitgereikt.

Changemakers

“Eén van de kern doelstellingen van TEDxAmsterdamED is het inspireren van het onderwijs voor nieuwe ideeën. Er is veel gaande binnen het educatieve landschap, waarvan wij nog geen weet hebben. Door deze Award te initiëren, roepen we iedereen op hun idee met ons te delen. We willen zichtbaarheid geven aan dergelijke mooie initiatieven en deze changemakers net dat duwtje in de rug geven om hun impact te vergroten”, aldus Linda Stolp, Managing Director bij TEDxAmsterdamED.

Deel je idee

Wil je met jouw idee voor het onderwijs kans maken op een Award, meld je dan voor 14 maart aan op de website www.tedxamsterdamed.nl. Een jury beoordeelt de inzendingen op haalbaarheid, impact en vernieuwing.  Er worden 15 initiatieven geselecteerd die op 1 april hun verhaal mogen pitchen en ondersteuning krijgen vanuit het TEDxAmsterdamED netwerk om hun idee verder aan te scherpen. De drie beste changemakers presenteren hun plan op het TEDxAmsterdamED podium op 20 april 2016.

Over TED

De TED-events staan bekend onder het motto: “Ideas worth spreading”. Kenmerkend voor TED zijn de sprekers, die elk in maximaal 18 minuten hun idee aan het publiek voorleggen. Tijdens TEDxAmsterdamED(ucation) kunnen ideeen worden gedeeld die gericht zijn op onderwijs.

Eerdere TEDTalks zijn online beschikbaar via www.ted.com.

Bron foto: www.tedxamsterdamed.nl 

Redactie

Op maakwerkvanonderwijs.nl vind je het belangrijkste nieuws over het beroepsonderwijs. Verschillende auteurs bloggen dagelijks over uiteenlopende onderwerpen, zoals nieuwe kwalificatiedossiers binnen het mbo, de nieuwe beroepsgerichte programma’s binnen het vmbo, onderwijsinnovatie, examens en het leven van een docent. 'Maak werk van onderwijs' is een initiatief van Edu’Actief, de uitgever voor het beroepsonderwijs.

0 reacties

Nog geen reacties

Reageer als eerste.

Reageer