Wie wordt Landelijke Ambassadeur mbo 2017?

Wie wordt Landelijke Ambassadeur mbo 2017?

Welke student krijgt de titel Landelijke Ambassadeur mbo 2017? Dat wordt bekendgemaakt op 23 november 2017 tijdens het Ambassadeursgala. Ambassadeurs zijn studenten aan het middelbaar beroepsonderwijs die zich op school, tijdens hun stage of op een andere manier tijdens hun opleiding hebben onderscheiden. Het is alweer de 16e keer dat de verkiezing wordt georganiseerd.

Publieksstemmen en vakjury

De winnaar wordt gekozen door zowel het publiek als een vakjury. Al ruim 20.000 mensen hebben al hun stem uitgebracht op één van de 39 genomineerde ambassadeurs. Dit kan online via ditismbo.nl. Deze publieksstemmen tellen voor 50% mee in het eindoordeel.

Daarnaast is er een vakjury die de overige punten verdeelt. Alle ambassadeurs hebben voorafgaand aan het gala drie speeddates gehad met een vakjury die bestaat uit een vertegenwoordiger uit het bedrijfsleven, de leraar van het jaar 2016 en de landelijke ambassadeur mbo van 2016.

Top 3

Uit de tien ambassadeurs met de meeste stemmen kiest een professionele vakjury de top drie. Deze drie jongeren presenteren zich op het ambassadeursgala op 23 november waar vervolgens de winnaar bekend wordt gemaakt. De jury let hierbij op presentatie, performance, uitstraling en overtuigingskracht.

Landelijke ambassadeur mbo

De winnaar mag zich niet alleen een jaar lang landelijk ambassadeur voor het mbo noemen, hij of zij krijgt ook nog een speciale award én een geldprijs van €2500. Een bedrag dat bedoeld is voor de persoonlijke ontwikkeling van de winnaar. Net als vorig jaar worden tijdens het gala ook het beste leerbedrijf en de beste praktijkopleider van SBB bekendgemaakt. De verkiezing is een initiatief van de MBO Raad.

Redactie

Op maakwerkvanonderwijs.nl vind je het belangrijkste nieuws over het beroepsonderwijs. Verschillende auteurs bloggen dagelijks over uiteenlopende onderwerpen, zoals nieuwe kwalificatiedossiers binnen het mbo, de nieuwe beroepsgerichte programma’s binnen het vmbo, onderwijsinnovatie, examens en het leven van een docent. 'Maak werk van onderwijs' is een initiatief van Edu’Actief, de uitgever voor het beroepsonderwijs.

0 reacties

Nog geen reacties

Reageer als eerste.

Reageer