Wetsvoorstel herziene kwalificatiestructuur naar de Tweede Kamer

Wetsvoorstel herziene kwalificatiestructuur naar de Tweede Kamer

Het wetsvoorstel voor de herziene kwalificatiestructuur voor het mbo is deze week naar de Tweede Kamer gestuurd. Dat meldt de website herzieningmbo.nl. Het wetsvoorstel is gepubliceerd op tweedekamer.nl en is daarmee nu openbaar geworden. Hiermee is de laatste stap gezet om de kwalificatiestructuur in het mbo te herzien.

Ontstaan herziene kwalificatiestructuur

De herziene kwalificatiestructuur komt voort uit een intensieve samenwerking tussen het onderwijs en het bedrijfsleven. Een mbo-opleiding wordt met ingang van schooljaar 2016-2017 gebaseerd op basisdelen, profieldelen en keuzedelen. Hiermee kunnen scholen hun middelbaar beroepsonderwijs flexibeler inrichten en kunnen mbo-studenten hun arbeidsmarktpositie versterken.

Invoering herziene kwalificatiestructuur

Scholen en andere mbo-instellingen mogen de herziene kwalificatiestructuur per 1 augustus 2015 op vrijwillige basis invoeren. Vanaf 1 augustus 2016 zijn de herziene kwalificatiedossiers verplicht om de herziene kwalificatiestructuur in gebruik te nemen.

Overzicht herziene kwalificatiedossiers

Benieuwd welke kwalificatiedossiers worden herzien? Bekijk het overzicht op kwalificatiesmbo.nl.

Henk J. Mulder

Ik heb inmiddels ruim achttien jaar ervaring in de educatieve markt. Als conceptontwikkelaar bij Edu’Actief houd ik mij voornamelijk bezig met de ontwikkelingen in het mbo. De herziene kwalificatiestructuur en de keuzedelen zijn twee onderwerpen waarover ik met enige regelmaat blog. Daarnaast af en toe een blog over een ander onderwijsgerelateerd onderwerp. Reacties op de blogs zijn zeer welkom!

0 reacties

Nog geen reacties

Reageer als eerste.

Reageer