Vmbo-film ‘Nee heb je…’ in première

Vmbo-film ‘Nee heb je…’ in première

Het vmbo loopt voorop als het gaat om loopbaanvoorbereiding. Er wordt, met de komst van LOB, nog meer de nadruk gelegd op het bedrijfsleven. Meer dan bij welke andere onderwijsvorm die we in Nederland kennen. De bekende documentairemaker Frans Bromet volgde een aantal vmbo-jongeren die zicht voorbereiden op hun beroepstoekomst. Weten ze al wat ze later willen worden? Hoe maken ze bewuste keuzes? En het belangrijkste: hoe vind je als vmbo’er een goede stageplaats?

Nee heb je…

Dat laatste blijkt in de praktijk soms toch moeilijker dan gedacht. Met zijn nieuwe documentaire ‘Nee heb je…’ hoopt Frans Bromet met name werkgevers aan te spreken. Hij hoopt dat ze inzien dat ze een verantwoordelijkheid hebben als het gaat om het aannemen van goed en gemotiveerd personeel. Door werkgevers te betrekken bij vmbo-opleidingen, bijvoorbeeld door het aanbieden van stages, kunnen zij volgens de documentairemaker investeren in de toekomst van de leerlingen én van zichzelf.

Film nu online

Van de film ‘Nee heb je…’ is een versie van 45 minuten gemaakt en een verkorte versie van 20 minuten. De films zijn vanaf nu te bekijken op: www.neehebje.nl.

Redactie

Op maakwerkvanonderwijs.nl vind je het belangrijkste nieuws over het beroepsonderwijs. Verschillende auteurs bloggen dagelijks over uiteenlopende onderwerpen, zoals nieuwe kwalificatiedossiers binnen het mbo, de nieuwe beroepsgerichte programma’s binnen het vmbo, onderwijsinnovatie, examens en het leven van een docent. 'Maak werk van onderwijs' is een initiatief van Edu’Actief, de uitgever voor het beroepsonderwijs.

0 reacties

Nog geen reacties

Reageer als eerste.

Reageer