TEDxAmsterdamED 2016 | #BornToLearn

TEDxAmsterdamED 2016 | #BornToLearn

Changemakers in het onderwijs kwamen 20 april 2016 samen in Amsterdam voor het event TEDxAmsterdamED. Een dag vol inspiratie dankzij verschillende sprekers. Het doel: Het onderwijs inspireren voor nieuwe ideeën. Want zoals de website van het event al zegt: “Education is the most powerful weapon which you can use to change the world.” (Nelson Mandela).

Rob van der Ploeg vanaf TEDxAmsterdamED

Jelmer Evers | Docent UniC | Flip the system

Docent Jelmer Evers werkt op, naar eigen zeggen, de meest fantastische innovatieve school in Utrecht: UniC. Hij geeft niet alleen les maar leert ook veel. Vandaag spreekt hij op TEDxAmsterdamED over Flipping the system. Dit betekent volgens hem dat elke leraar weer verantwoordelijkheid gaat nemen voor iedere leerling in de school.

Karolina Stawinska | Wat als iedereen een astronaut was?

Elk doel start met een droom. Karolina Stawinska heeft ontdekt dat wanneer jonge mensen geïnspireerd zouden worden om hun dromen en passies te volgen zouden ze meer betrokken zijn bij hun eigen toekomst en onze toekomstige wereld.

Chris Sigaloff | Directeur Kennisland | Ideale school van de toekomst

Chris Sigaloff gelooft dat innovatie en leren hand in hand gaan. In een kader van een project heeft ze alle Amsterdammers gevraagd om na te denken over de ideale school van de toekomst. Dit kwam er uit.

Daniël Haven | Flexibel examineren (op afstand)

Online leren heeft de toekomst, maar hoe zit het met examineren? Kan dat op afstand? Of willen we toch de online studenten samen laten komen op een locatie om ze te identificeren en om fraude te voorkomen? Daniël Haven ervoer dit zelf tijdens zijn online studie en bedacht dat het anders kon. Volgens hem is dit de oplossing om op afstand te examineren. Hij is met zijn idee genomineerd voor een TEDxAmsterdamED Award.

Birte ten Hoopen | Lessen tot leven brengen

Birte ten Hoopen gelooft dat we in verrijkte omgevingen succesvoller kunnen leren. En wat haar betreft mag daar best een beetje ruimte zijn voor vrijheid en chaos. Om zo de lessen tot leven te brengen.

Leerlingen over hun ideale school | Children Press Bureau

“De school als oefenplaats voor de echte wereld en het echte leven. Waar je zoveel mogelijk kan spelen, want daar leer je het meest van.” Zo denken deze leerlingen over hun ideale school.

Awards

Aan het eind van de dag werd voor het eerst de TEDxAmsterdamED Award uitgereikt voor het beste idee om het onderwijs te vernieuwen. De jury koos voor het idee van Studio Moio, een bedrijf dat drop-outs ziet als de grootste innovatoren. Dit bedrijf ontwikkelt onder andere nieuwe concepten op ingewikkelde vraagstukken met behulp van drop-outs omdat zij op een andere manier kunnen denken.

 

Meer video’s van TEDxAmsterdamED

Rob van der Ploeg

Netwerker, creatief denker en enthousiast over alles wat met beroepsonderwijs te maken heeft. Wil aantrekkelijke leermiddelen maken zodat leerlingen en studenten dagelijks met plezier kunnen leren. In de afgelopen bijna 20 jaar deed hij dit als uitgever en uitgeefmanager. Nu houdt hij zich bezig met de strategie en productinnovatie van Edu’Actief.

0 reacties

Nog geen reacties

Reageer als eerste.

Reageer