Talentvolle jonge mbo’ers maken zich op voor WorldSkills in Abu Dhabi

Talentvolle jonge mbo’ers maken zich op voor WorldSkills in Abu Dhabi

Deze 28 jonge mbo’ers vertrekken naar Abu Dhabi om Nederland te vertegenwoordigen tijdens de WorldSkills. Ook wel het WK voor beroepen genoemd. Het is de 44e editie van het WK dat van 14 t/m 19 oktober plaatsvindt in Abu Dhabi.

Eerder dit jaar kwalificeerden de 28 jongeren zich tijdens de nationale finalewedstrijden van Skills Heroes en VHG (tuinaanleg), de vakwedstrijden voor het mbo. Tijdens vaktechnische trainingen, mentale trainingen én teambuildingsdagen werden de deelnemers de afgelopen tijd klaargestoomd voor deze wereldwijde competitie in vakmanschap.

1.300 deelnemers

In totaal strijden 1.300 deelnemers uit 77 landen voor een plek op het erepodium. Hier vallen 51 beroepen in de prijzen. Nederland doet mee in 25 vakrichtingen waaronder kok, verpleegkunde en meubelmaken. De jongeren worden begeleid en getraind door experts uit het bedrijfsleven en scholen.

Grootste beroepenevent ter wereld

In het Abu Dhabi National Exhibition Centre worden 160.000 bezoekers verwacht tijdens de vier wedstrijddagen. Op het evenement, waar ook een conferentieprogramma plaatsvindt, komen veel internationale prominenten uit de politiek, het bedrijfsleven en het beroepsonderwijs. Vanuit Nederland verwachten we onder andere een delegatie van vertegenwoordigers van mbo-scholen, brancheorganisaties en het ministerie van OCW. Dat maakt WorldSkills tot het grootste beroepenevent ter wereld.

Een overzicht van alle kandidaten en beroepen vind je op www.teamnederland.com.

Redactie

Op maakwerkvanonderwijs.nl vind je het belangrijkste nieuws over het beroepsonderwijs. Verschillende auteurs bloggen dagelijks over uiteenlopende onderwerpen, zoals nieuwe kwalificatiedossiers binnen het mbo, de nieuwe beroepsgerichte programma’s binnen het vmbo, onderwijsinnovatie, examens en het leven van een docent. 'Maak werk van onderwijs' is een initiatief van Edu’Actief, de uitgever voor het beroepsonderwijs.

0 reacties

Nog geen reacties

Reageer als eerste.

Reageer