Studenten runnen restaurant met eigen concepten

Studenten runnen restaurant met eigen concepten

Van het schrijven van een ondernemingsplan tot het bedenken van een restaurantconcept met bijpassend menu. En het aansturen van de bediening plus het werven van gasten. Alles doen ze zelf. Een groep vierdejaars studenten van ROC Midden Nederland start vanaf 18 november het restaurant Le Pont Bleu. Ze doen dit in opdracht voor hun examen en om ervaring op te doen in de praktijk.

Diverse concepten

Er staan verschillende concepten op het menu zoals een internationaal pannenkoekenrestaurant, een Food truck, een Surinaams restaurant, een Indisch restaurant en een Michelin sterren restaurant. Student Manager Ondernemer Horeca Robbert Vermeulen bijt het spits af op 18 november: ”Ik heb mijn plan gebaseerd op een trend van nu: de Food trucks. Met biologische en duurzame ingrediënten wil ik de gasten kennis laten maken met nieuwe combinaties.”

Oud-Hollandse groentes

Mike Correljé is ook één van de jonge ondernemers: ”We zijn super enthousiast over deze opdracht! Je moet echt alles zelf bedenken, opzetten en regelen. Ik begin een restaurant dat op hoog niveau de oud-Hollandse groentes terug wil brengen in gerechten op een nieuwe manier.”

Le Pont Bleu

Le Pont Bleu is het eigen restaurant van het Facility, Horeca & Travel College, een mbo-college van ROC Midden Nederland, in Nieuwegein. Le Pont Bleu is geopend op woensdag t/m vrijdag voor zowel lunch als diner. Een driegangen menu kost € 13,50. Naast de concepten die door de studenten worden uitgevoerd heeft Le Pont Bleu tijdens de ondernemersweken ook een vaste menukaart waar gasten uit kunnen kiezen.

Adres
Le Pont Bleu
Newtonbaan 12
Nieuwegein

Redactie

Op maakwerkvanonderwijs.nl vind je het belangrijkste nieuws over het beroepsonderwijs. Verschillende auteurs bloggen dagelijks over uiteenlopende onderwerpen, zoals nieuwe kwalificatiedossiers binnen het mbo, de nieuwe beroepsgerichte programma’s binnen het vmbo, onderwijsinnovatie, examens en het leven van een docent. 'Maak werk van onderwijs' is een initiatief van Edu’Actief, de uitgever voor het beroepsonderwijs.

0 reacties

Nog geen reacties

Reageer als eerste.

Reageer