Studenten hebben keuze uit gemiddeld 3,5 keuzedelen

Studenten hebben keuze uit gemiddeld 3,5 keuzedelen

Studenten moeten iets te kiezen hebben als het om keuzedelen gaat. Maar de keuze die ze krijgen is aan het begin van dit schooljaar nog beperkt. Gemiddeld bieden scholen 3,5 keuzedelen aan per kwalificatie. Dit blijkt uit het rapport Eerste inzichten in het aanbod van keuzedelen van Herziening MBO. Het rapport geeft een eerste beeld van hoe scholen in deze eerste opstartende fase omgaan met de mogelijkheden rondom keuzedelen.

Wettelijke verplichting

Bij middenkaderopleidingen hebben studenten een iets ruimere keuze. Hier is het gemiddelde aantal keuzedelen per opleiding 4,2. Bij entreeopleidingen wordt de keuze beperkt tot 2. Het is wettelijk verplicht studenten een keuze te bieden, maar hoe ruim die keuze moet zijn is afhankelijk van de opleiding. Die verplichting is hoger bij een vakopleiding dan bij een entreeopleiding.

Geluk

Wie een opleiding volgt binnen een van de domeinen Informatie en communicatietechnologie of Toerisme en recreatie heeft geluk. Binnen deze domeinen wordt in verhouding een grotere verscheidenheid aan keuzedelen aangeboden ten opzichte van het aantal aangeboden kwalificaties.

– Advertentie –

Banner keuzedelen bekijken

Rob van der Ploeg

Netwerker, creatief denker en enthousiast over alles wat met beroepsonderwijs te maken heeft. Wil aantrekkelijke leermiddelen maken zodat leerlingen en studenten dagelijks met plezier kunnen leren. In de afgelopen bijna 20 jaar deed hij dit als uitgever en uitgeefmanager. Nu houdt hij zich bezig met de strategie en productinnovatie van Edu’Actief.

0 reacties

Nog geen reacties

Reageer als eerste.

Reageer