Studenten coachen studenten

Studenten coachen studenten

Studenten die jongere studenten coachen om uitval tegen te gaan. Dat wil minister Bussemaker bereiken met de nieuwe campagne Students-4-Students. Jongeren in vo en mbo en studenten die net zijn gestart op het hoger onderwijs, kunnen een student uit het hoger onderwijs als coach nemen. Deze rolmodellen moeten helpen bij een betere doorstroom en minder studie-uitval.

Kansen voor succesvolle studie

Minister Bussemaker: “Rolmodellen en begeleiding van studenten door studenten kunnen het verschil maken. Door hen op de juiste manier in te zetten, kunnen zij er voor zorgen dat iedere student dezelfde kansen krijgt op een succesvolle studie.” Om ze goed voor te bereiden krijgt iedere coach in spe een training en kunnen ze voor hun inzet mogelijk studiepunten verdienen.

1 miljoen voor Students-4-Students

Volgens de Rijksoverheid is het bewezen dat door het gebruik van rolmodellen, die dicht bij de leerlingen en studenten staan,  doelgroepen die kwetsbaar zijn voor vroegtijdige uitval tijdens hun studie beter worden bereikt. Vooral eerste generatiestudenten en studenten met een allochtone achtergrond vallen relatief vaker uit tijdens hun studie. Daarom stelt de minister jaarlijks één miljoen euro beschikbaar om Students-4-Students een succes te maken.

Redactie

Op maakwerkvanonderwijs.nl vind je het belangrijkste nieuws over het beroepsonderwijs. Verschillende auteurs bloggen dagelijks over uiteenlopende onderwerpen, zoals nieuwe kwalificatiedossiers binnen het mbo, de nieuwe beroepsgerichte programma’s binnen het vmbo, onderwijsinnovatie, examens en het leven van een docent. 'Maak werk van onderwijs' is een initiatief van Edu’Actief, de uitgever voor het beroepsonderwijs.

1 reactie

Reageer