ROC Midden Nederland neemt opleidingen motorvoertuigentechniek over van MBO Utrecht

ROC Midden Nederland neemt opleidingen motorvoertuigentechniek over van MBO Utrecht

De opleidingen Motorvoertuigentechniek van MBO Utrecht worden per 1 augustus 2015 samengevoegd met de opleidingen motorvoertuigentechniek van het Automotive College van ROC Midden Nederland in Nieuwegein. Begin juni werd hiervoor een samenwerkingsovereenkomst getekend door door de leden van het College van Bestuur van beide instellingen.

“Voor de opleidingen Motorvoertuigentechniek zien wij, voor zowel onze studenten, medewerkers als de arbeidsmarkt, een duidelijke meerwaarde om deze samen te voegen bij één instelling,” zegt Robert Leeftink, lid van het College van Bestuur van MBO Utrecht. “Op het gebied van motorvoertuigen bieden wij alleen opleidingen aan op niveau 2 en 3. ROC Midden Nederland heeft alle niveaus. Met alle niveaus onder één dak verwachten we dat het aantal studenten dat doorstroomt naar een hoger niveau toeneemt. Dit is noodzakelijk omdat de markt voornamelijk vraagt om mbo-studenten op niveau 3 en 4. Daarom hebben we besloten onze opleidingen over te dragen aan ROC Midden Nederland.”

Kees Rutten, lid van het College van Bestuur van ROC Midden Nederland, voegt toe: “Daarbij komt dat door het samenvoegen van deze opleidingen er meer geïnvesteerd kan worden in (technische) middelen. Op deze manier kunnen we ook in de toekomst onderwijs blijven geven dat aansluit bij de vraag van de markt.”

Het verhuizen van de opleidingen willen beide scholen zo soepel mogelijk laten verlopen. Robert Leeftink: “Een aantal medewerkers van Motorvoertuigentechniek treedt in dienst bij ROC Midden Nederland. Voor hen ontstaan door deze samenvoeging meer ontplooiingsmogelijkheden”. Kees Rutten: “Voor de huidige studenten van MBO Utrecht betekent dit dat zij les blijven krijgen van voornamelijk hun eigen docenten. Ook blijven zij komend schooljaar op hun eigen locatie aan de Mississippidreef in Utrecht. We willen dat er voor hen zo weinig mogelijk verandert. Alle nieuwe studenten starten het nieuwe schooljaar op onze locatie van het Automotive College aan de Structuurbaan in Nieuwegein.”

Foto: Pixabay.com

Redactie

Op maakwerkvanonderwijs.nl vind je het belangrijkste nieuws over het beroepsonderwijs. Verschillende auteurs bloggen dagelijks over uiteenlopende onderwerpen, zoals nieuwe kwalificatiedossiers binnen het mbo, de nieuwe beroepsgerichte programma’s binnen het vmbo, onderwijsinnovatie, examens en het leven van een docent. 'Maak werk van onderwijs' is een initiatief van Edu’Actief, de uitgever voor het beroepsonderwijs.

0 reacties

Nog geen reacties

Reageer als eerste.

Reageer