QUIZ: Test je kennis over het mbo

QUIZ: Test je kennis over het mbo

Ze zijn dit jaar begonnen aan hun laatste jaar op het vmbo. De leerlingen die drie jaar geleden nog als brugpiepers binnenkwamen. Nog één jaar met nieuwe leerstof, praktijkopdrachten, examens en een laatste schooldag. Hopelijk halen ze straks allemaal hun vmbo-diploma, ook degene voor wie het op het nippertje is.

En dan? De meesten zullen doorleren op het mbo. Ze kiezen waarschijnlijk een bol-opleiding in één van de domeinen binnen het mbo. Daarnaast volgen ze keuzedelen, doen ze bpv en tot slot wederom examen.

Zijn al deze nieuwe begrippen voor jou al gesneden koek? Weet jij waar jouw vmbo-leerling straks op het mbo mee te maken krijgt? Test je kennis en die van je collega’s met deze quiz. Beantwoord de vragen in één keer, je kan niet meer terug. Aan het einde zie je jouw persoonlijke score. Durf jij hem te delen?

Mochten er nog wat hiaten in je kennis zitten: op deze site vind je veel blogs over het mbo. En neem bij vragen gerust contact op!

Doe ook de quiz over het vmbo of over de keuzedelen

Martine van Huffelen

Marktdata-analist met een wetenschappelijke instelling die zich graag verdiept in praktisch onderwijsonderzoek. Is speciaal geïnteresseerd in onderzoek naar digitaal leren en vindt dat de discussie daaromtrent eerlijk gevoerd moet worden. Is ook benieuwd naar de ervaring van scholen wat betreft resultaten uit onderwijsonderzoek.

0 reacties

Nog geen reacties

Reageer als eerste.

Reageer