QUIZ: Test je kennis over het vmbo

QUIZ: Test je kennis over het vmbo

Het schooljaar is al weer een flink eind op weg. Dit jaar voor jou misschien een jaar met een bijzondere nieuwe lichting studenten. Een beetje onwennig zijn ze vaak, op zo’n groot roc. Zoeken naar het juiste lokaal, zelf boeken bestellen voor de lessen. Geen meester of juf voor de klas, maar een docent. Spannend wel.

Maar misschien is het voor jou dit jaar ook wel een beetje extra spannend. Want de studenten die doorstromen vanaf het vmbo, hebben misschien wel een nieuw beroepsgericht profiel gevolgd. En misschien ook wel keuzevakken. En ze hebben misschien een LOB-dossier dat ze meenemen.

Zijn al deze nieuwe begrippen voor jou al gesneden koek? Weet jij hoe de vmbo-leerling wordt voorbereid op zijn vervolgopleiding op het mbo? Test je kennis en die van je collega’s met deze quiz. Beantwoord de vragen in één keer, je kan niet meer terug. Aan het einde zie je jouw persoonlijke score. Durf jij hem te delen?

Mochten er nog wat hiaten in je kennis over het vmbo zitten: op deze site vind je veel blogs over het nieuwe vmbo. En neem bij vragen gerust contact op!

Doe ook de quiz over het mbo of over de keuzedelen

Baukje Visser

Inhoudelijke gesprekspartner voor scholen en andere organisaties wanneer het gaat om trends en vraagstukken binnen het VO beroepsgericht. Spart graag met partners over bijvoorbeeld de veranderende wettelijke kaders, het toekomstige leermiddelenlandschap en aansluiting vmbo-mbo. Heeft als missie dat iedereen weet hoe mooi en belangrijk het onderwijs op het vmbo is.

0 reacties

Nog geen reacties

Reageer als eerste.

Reageer