Voormalig praktijkschoolleerling Jeroen van Goor trots op mbo niveau 3 diploma

Voormalig praktijkschoolleerling Jeroen van Goor trots op mbo niveau 3 diploma

Verder studeren was volgens zijn docent op het praktijkonderwijs helemaal geen goed idee. Maar daar liet Jeroen van Goor, nu 23, zich niet door tegenhouden. Onlangs haalde hij zijn mbo niveau 3 diploma voor de opleiding kok. Een erg bijzondere prestatie, want slechts een klein percentage van alle praktijkschoolleerlingen lukt het om zo succesvol verder te studeren.

“Er werd altijd gezegd dat verder leren voor mij erg lastig zou worden. Maar ik dacht: wie niet waagt, die niet wint. Als ik het kan halen is het mooi meegenomen”, aldus de pas afgestudeerde Jeroen. Met meer gemak dan hij van te voren dacht haalde hij achter elkaar zijn diploma’s voor mbo niveau 1, niveau 2 en uiteindelijk niveau 3. “Ik ben nooit blijven zitten op het mbo”, zegt hij trots.

Hulp

Een beetje hulp heeft hij wel gehad. “Mijn docent heeft me in al die jaren altijd gesteund. Ik heb wel eens tegen hem gezegd, ik stop ermee. Hij zei dan: je bent nu al zover gekomen, dan lukt dat laatste stukje ook nog wel. En ik heb veel gehad aan het volgen van bijlessen. Iedere week ging ik naar Geert Jonker van Educatie Plus die mij hielp met algemene vakken zoals Nederlands, rekenen en Engels.”

Ondanks dat hij er extra zijn best voor moest doen, heeft Jeroen altijd het gevoel gehad dat hij zijn diploma zou halen. “Stiekem wist ik wel dat ik mijn diploma zou gaan halen. Want als je echt iets wil, en je gaat er voor dan lukt het wel. Ook al is het met een omweg.”

Verschillende stages

Nu Jeroen zijn diploma’s heeft, is hij klaar om in de praktijk aan de slag te gaan. “Ik heb bij veel verschillende bedrijven stage gelopen, onder andere in het bedrijfsrestaurant van Edu’Actief. Doordat ik zoveel verschillende stages heb gedaan heb ik het vak geleerd én geleerd hoe je met verschillende mensen om moet gaan. Dat is belangrijk in de horeca, want elk mens is anders. Nu kan ik veel beter inschatten hoe mensen kunnen reageren.”

jeroen-van-goor3

Inspiratie

De jonge kok staat sinds een paar maanden in de keuken van stadscafé Oasis in Meppel. Het leukste vindt hij om zijn eigen draai te geven aan gerechten. Inspiratie doet hij op tijdens evenementen en via tv-programma’s. “Sinds een paar jaar ben ik fan van de topkok Jamie Oliver. Ik herken mezelf wel een beetje in hem. Hij maakt de gerechten ook altijd net even anders dan anderen. Dat vind ik belangrijk, net als de presentatie van het gerecht. Het eten kan wel goed smaken, maar het moet er ook goed uitzien.”

Droom eigen cateringbedrijf

Jeroen zijn uiteindelijke droom is om een eigen cateringbedrijf beginnen. De voorbereidingen zijn in volle gang. “Mijn website puradejenero.nl is al online en als alles meezit wil ik volgend jaar echt beginnen. Mijn doel is om mensen blij te maken met lekker en eerlijk eten en lekker drinken. En als het even kan op een andere manier dan wat al vaak gebeurt, bijvoorbeeld met slowfood.” Enkele jaren geleden werd hij lid van Slowfood Drenthe & Rietlanden waar hij in juni 2014 bestuurslid is geworden. “Ik vind het erg leuk om te doen. We organiseren regelmatig activiteiten over slowfood, zoals een bezoek aan een lokale boer of slager. Om mensen kennis te laten maken met slowfood. Later dit jaar gaan we op reis naar Italië om het echte ‘dolce vita’ te proeven. Daar kijk ik nu al naar uit.”

Website Jeroen van Goor
www.puradejenero.nl

Yvonne van Zuiden

Het mogen vertellen van verhalen vind ik één van de leukste onderdelen van corporate communicatie, mijn functie bij Edu'Actief. Ik spreek regelmatig mensen uit het onderwijs die vol zitten met mooie verhalen en op hun eigen manier werk maken van onderwijs. Deze verhalen lees je terug in mijn blogs. Ken je ook iemand met een bijzonder of inspirerend verhaal? Stuur een mail met contactgegevens naar info@maakwerkvanonderwijs.nl.

0 reacties

Nog geen reacties

Reageer als eerste.

Reageer