Mijn ouders zien echt álles!

Dit weekend was het weer even ‘groot’ nieuws. ‘ Ouders kunnen ook echt alles zien van hun kind op het voortgezet onderwijs. Ouders krijgen een push-melding bij een nieuw cijfer’.

Wat zie je?

Er wordt veel geschreven over wat je allemaal kunt zien, maar hoe zie je het dan?

Leerlingen (en ouders) zien, heel handig, steeds hun actuele rooster, absentie en hun huiswerk.

 

 

Daarnaast heb je de mogelijkheid om cijfers te zien, en alle rapporten.

Wat wil je zien?

De vraag is, wat wil je zien? Ik kan me voorstellen dat je in klas 1 alles op het begin letterlijk volgt. En dat je op gegeven moment steeds minder kijkt. Of gaat kijken of het nu nodig is.
De Club van relaxte moeders schreef ook een mooie blog, over hoe verschillende moeders met deze gegevens omgaan.

En hoe is dat voor de docent?

De docent kan op elk moment de cijfers doorgeven. En of ik nu wel of geen push bericht krijg. Eén leerling hoeft maar het cijfer te zien en er wordt in de groepsapp geappt dat er een cijfer is.
Of het nu laat is of nog heel vroeg. En ja, de ene docent kijkt snel na, de andere doet het in de weekenden. Dat is de vrijheid van de docent die al járen hetzelfde is.

En wat doe ik?

Als moeder van een tiener kijk ik met enige regelmaat, maar ook weken niet. En voor deze blog maakte ik eerst screenshots van ‘mijn’ Magister-app, maar dat voelde toch teveel als privacy schending.
Daarom zijn de beelden geleend vanaf Magister, waar je nog meer info kunt lezen.

 

 

 

Nathalie de Weerd

Nathalie de Weerd is uitgever bij Edu'Actief voor de methodes Leefstijl, Angerenstein Welzijn en Factor-e Welzijn. In haar vrije tijd is ze betrokken bij het onderwijs, loopt ze hard en bakt ze vaak.

0 reacties

Nog geen reacties

Reageer als eerste.

Reageer