Op zoek naar het perfecte beroep tijdens Skills The Finals

Op zoek naar het perfecte beroep tijdens Skills The Finals

Het perfecte beroep zoeken, een hele uitdaging voor leerlingen en studenten. Skills The Finals biedt hulp tijdens deze zoektocht. Van 16 tot en met 18 maart strijden honderden finalisten in Amsterdam voor de titel van beste vakman/vakvrouw/vakteam in zijn of haar vakgebied. En als zij dan toch hun beroepsskills tonen, kunnen zij een inspiratiebron zijn voor anderen. Neem daarom jouw leerlingen en studenten mee naar deze wedstrijd en volg gratis het LOB-programma.

Met een routekaart op zoek naar het perfecte beroep

Het LOB-programma (Loopbaanoriëntatie en –Begeleidingsprogramma) van Skills The Finals is er speciaal voor scholen die hun leerlingen en studenten kennis willen laten maken met allerlei beroepen. Bij dit gratis programma gaan de leerlingen gericht langs de beroepen, zien zij jonge vakmensen aan het werk en doen zij opdrachten en doe-activiteiten waardoor zij kennismaken met de beroepen. Misschien ontdekken ze wel het beroep dat perfect bij hen past!

Het LOB-programma begint met een korte rondleiding langs de verschillende wedstrijden. Daarna ervaren de studenten de Nationale Kampioenschappen zelf tijdens 14 interactieve doe-activiteiten en 9 challenges. Als hulpmiddel krijgen de studenten een opdrachten- en routekaart. Docenten ontvangen deze samen met een docentenhandleiding voorafgaand, als voorbereiding op het bezoek aan Skills The Finals.

Aansluiting op LOB op school

Het LOB-programma sluit mooi aan op bestaande schoolprogramma’s en past in het LOB-dossier van de (v)mbo-student. Daarnaast kan het gebruikt worden binnen het profiel- en studiekeuzeproces of is het te combineren met een beroepskeuzetest.

Op een centraal punt staan voorlichters die vragen kunnen beantwoorden over studiekeuze, opleidingen en beroepen. Daarnaast zijn er bedrijven die product- en materiaaldemonstraties en informatie geven. Bij elke vakwedstrijd is informatie en voorlichting te vinden over het vak inhoudelijk en de opdracht waar de finalisten mee bezig zijn.

Ook voor docenten

Ook als docent is er van alles te beleven. Om nieuwe kennis op te doen en uit te wisselen worden er voor docenten en andere geïnteresseerden workshops, netwerkbijeenkomsten en een symposium georganiseerd.

Kijk voor meer informatie op www.skillsthefinals.nl.

Redactie

Op maakwerkvanonderwijs.nl vind je het belangrijkste nieuws over het beroepsonderwijs. Verschillende auteurs bloggen dagelijks over uiteenlopende onderwerpen, zoals nieuwe kwalificatiedossiers binnen het mbo, de nieuwe beroepsgerichte programma’s binnen het vmbo, onderwijsinnovatie, examens en het leven van een docent. 'Maak werk van onderwijs' is een initiatief van Edu’Actief, de uitgever voor het beroepsonderwijs.

0 reacties

Nog geen reacties

Reageer als eerste.

Reageer