Onderzoeksconferentie 2016 | #ICTWERKT

Amersfoort is vandaag the place to be. Kennisnet en het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek (NRO) organiseren de drukbezochte Onderzoeksconferentie 2016. Ruim 700 bezoekers luisteren vandaag naar uitkomsten van recente onderzoeken op het gebied van onderwijs en ict, want #ictwerkt.

Vol programma
Het event kent een vol programma met veel interessante sprekers. In 15 tot 20 korte pitches horen de bezoekers over de verschillende onderzoeken die er tot nu toe zijn gedaan op het gebied van onderwijs en ict. Gepersonaliseerd leren is hierbij een hot thema, maar ook actief leren en digitaal pesten kwamen voorbij.

Weinig aandacht voor mbo
Maar wat eigenlijk tegenvalt is dat er deze dag weinig aandacht is voor het mbo. Volgens Alfons ten Brummelhuis, strategisch adviseur onderzoek bij Kennisnet, komt dit omdat er weinig onderzoek is gedaan in het mbo naar wat wel en niet werkt.

Reactie Alfons ten Brummelhuis, Kennisnet

Trendmatcher Willem Karssenberg
Trendmatcher Willem Karssenberg, ook aanwezig op de Onderzoeksconferentie is het hier niet mee eens. Veel mbo-docenten doen volgens Willem Karssenberg een vervolgopleiding met daaraan gekoppeld een onderzoek. Onderzoeken die een goede bron zouden kunnen zijn voor een event als deze.

Boekje: ‘Dat kan bij ons niet!’
Waar wel aandacht is voor het mbo is in het nieuwe boekje dat Kennisnet vandaag publiceerde tijdens het event. In ‘Dat kan bij ons niet!’ delen acht mbo-scholen hun nieuwe concepten en over hoe zij het roer hebben omgegooid. Het inspirerende boekje is vanaf vandaag gratis te downloaden op de website van Kennisnet.

Rob van der Ploeg

Netwerker, creatief denker en enthousiast over alles wat met beroepsonderwijs te maken heeft. Wil aantrekkelijke leermiddelen maken zodat leerlingen en studenten dagelijks met plezier kunnen leren. In de afgelopen bijna 20 jaar deed hij dit als uitgever en uitgeefmanager. Nu houdt hij zich bezig met de strategie en productinnovatie van Edu’Actief.

0 reacties

Nog geen reacties

Reageer als eerste.

Reageer