Leraren van het Jaar 2015 bekendgemaakt

Leraren van het Jaar 2015 bekendgemaakt

Diederick de Vries (mbo), Rachel Baan (vo), Lonneke Thijs (so) en Wouter Siebers (po) zijn verkozen tot de Leraren van het Jaar 2015. Afgelopen woensdag reikte minister van onderwijs Jet Bussemaker de leraren hun titel en prijs uit. Ook werden de winnende leraren door de minister uitgenodigd om op 2 december te gast te zijn bij OCW.

Diederick de Vries

Zijn motto is: “Word de beste versie van jezelf”. Mbo-leraar van het jaar Diederick de Vries van het Drenthe College in Assen weet studenten in hun kracht te zetten. Hij ondersteunt ze op hun ontdekkingsreis naar wie ze zijn en waar hun hart ligt, zo vermeldt de Onderwijs Coöperatie die de verkiezing organiseerde. De rekendocent heeft een groot en relevant netwerk opgebouwd, dat hij ook gebruikt voor andere sectoren binnen de school.

Rachel Baan

Ook vmbo-docente Rachel Baan mag zich een jaar lang Leraar van het Jaar noemen. De lerares is werkzaam op het Insula College in Dordrecht en heeft een lesmethode wiskunde voor het vmbo ontwikkeld en ontwerpt lesmateriaal voor techniek, natuurkunde en informatica. Zij gelooft in het belang van het stellen van haalbare doelen en in het leren op basis van ervaring.

Lonneke Thijs

Lonneke Thijs van SBO Mulock Houwer is verkozen tot Leraar van het Jaar in de categorie speciaal onderwijs. Volgens de Onderwijs Coöperatie benadert Lonneke leerlingen positief, gerelateerd aan hun onderwijsbehoefte en persoonlijke ontwikkeling. “Gewoon waar mogelijk, speciaal waar nodig”, is haar motto. Lonneke haalde twee masters, coacht collega’s en maakt zich sterk voor de startende leraar.

Wouter Siebers

Tot slot Wouter Siebers. Hij mag zich Leraar van het Jaar noemen van het primair onderwijs. Wouter Siebers geeft pas zes weken les op zijn school, de Michaëlschool in Amersfoort. Hij heeft volgens de Onderwijs Coöperatie een duidelijke visie op onderwijs en op het belang van het sociaal emotioneel leren.

Vakjury

De Leraar van het Jaar verkiezing wordt ieder jaar door de Onderwijs Coöperatie georganiseerd in het kader van de Dag van de Leraar. Het doel van deze verkiezing is om aandacht te vragen voor het leraarsvak en het belang van goede leraren. Leraren konden genomineerd worden door leerlingen, ouders en collega’s. Een vakjury koos uiteindelijk in iedere categorie de winnaar.

Bron foto: Fred Ernst // Onderwijs Coöperatie 

Redactie

Op maakwerkvanonderwijs.nl vind je het belangrijkste nieuws over het beroepsonderwijs. Verschillende auteurs bloggen dagelijks over uiteenlopende onderwerpen, zoals nieuwe kwalificatiedossiers binnen het mbo, de nieuwe beroepsgerichte programma’s binnen het vmbo, onderwijsinnovatie, examens en het leven van een docent. 'Maak werk van onderwijs' is een initiatief van Edu’Actief, de uitgever voor het beroepsonderwijs.

0 reacties

Nog geen reacties

Reageer als eerste.

Reageer