Leeropbrengst: before & after shot (+winactie!)

Leeropbrengst: before & after shot (+winactie!)

Behaalde resultaten moeten gevierd worden. Iedereen vindt het leuk wanneer hij of zij kan zien dat hij/zij ergens beter in geworden is. Maar om te kunnen zien hoe je gegroeid bent, moet je wel weten wat je beginsituatie is. Op de Bett volgde ik een sessie van Isabella Wallace (docent en auteur). Zij geeft als tip: maak een before & after shot van een leerdoel.

Before & After shot

Stel, je gaat met de leerlingen oefenen met snijtechnieken. Geef ze de opdracht ‘snij de aardappelen en brunoise en de wortel en julienne’. Geef geen extra uitleg. Laat de leerlingen vijf minuten snijden en maak een foto van het resultaat. Geef vervolgens de les zoals je voor ogen had. Geef daarna nog een keer exact dezelfde opdracht. Maak weer een foto van het resultaat. Waarschijnlijk weet een leerling nu welke vormen hij moet snijden en gaat het snijden zelf ook veel sneller. Je maakt met een before & after shot dus snel inzichtelijk wat je precies geleerd hebt! Je kunt een foto maken, maar een before & after shot kan natuurlijk ook een mini-verslag, kort rollenspel, quizje of een andere werkvorm zijn.

Meer praktische tips! Lees en win

Benieuwd naar meer praktische tips? Lees ook mijn blog over de Pose, Pause, Pounce en Bounce techniek. Wil je je laten inspireren door andere docenten? Laat dan hieronder een reactie achter. Ik verloot een handzaam boekje (Engelstalig) met tips voor meer betrokkenheid bij leerlingen. Vrijdag 29 maart maak ik de winnaar bekend.

 

Baukje Visser

Inhoudelijke gesprekspartner voor scholen en andere organisaties wanneer het gaat om trends en vraagstukken binnen het VO beroepsgericht. Spart graag met partners over bijvoorbeeld de veranderende wettelijke kaders, het toekomstige leermiddelenlandschap en aansluiting vmbo-mbo. Heeft als missie dat iedereen weet hoe mooi en belangrijk het onderwijs op het vmbo is.

0 reacties

Nog geen reacties

Reageer als eerste.

Reageer