Hoezo laagopgeleiden? Praktisch opgeleiden!

Met enige regelmaat wordt er geschreven over hoog- en laagopgeleide personen. Is dat nu wel de juiste benaming?

Marianne Zwagerman, ging viraal met de onderstaande video, die al ruim 1 miljoen keer bekeken is, waarop ze iemand flink corrigeerde voor een congres met 150 ondernemers. Neem eens die 3 minuten om deze video te bekijken.

 

Marianne Zwagerman

Brutale eerlijkheid….Dat was wat Marianne Zwagerman demonstreerde afgelopen vrijdag tijdens de Leadership Experience.Met die brutale eerlijkheid liet ze iedereen een geheel nieuwe kijk zien op hun bedrijf, branche en de wereld. Bekijk het volledige interview op het YouTube-kanaal van SLBS: http://bit.ly/SLBS_YouTube_Marianne#ThriveNow

Geplaatst door Straight-Line Business School op vrijdag 30 maart 2018

Bijval

Op Twitter en LinkedIn kreeg ze flink bijval.

 

Vmbo on-stage

Klik op ’21 people are talking about this’ om het hele gesprek te zien.

Maar eigenlijk is dit geen nieuw nieuwsitem, want eerder schreef ze al, ‘Geef de macht terug aan de ambachtsmensen’ en hadden we de vmbo-documentaire van Frans Bromet. De documentaire is uit 2016 maar zeker de moeite waard om nog eens terug te kijken.

En?

En? Zeg je nu ook geen ‘laagopgeleide mensen’ meer? Probeer jij vanaf nu ook ‘praktisch opgeleid’ te zeggen? De (v)mbo-er hebben we nodig!

 

 

 

 

 

 

Nathalie de Weerd

Nathalie de Weerd is uitgever bij Edu'Actief voor de methodes Leefstijl, Angerenstein Welzijn en Factor-e Welzijn. In haar vrije tijd is ze betrokken bij het onderwijs, loopt ze hard en bakt ze vaak.

1 reactie

Reageer