Geslaagd! Cijfers rondom de eindexamens vmbo

Geslaagd! Cijfers rondom de eindexamens vmbo

Deze week zijn de eindexamenuitslagen bekend gemaakt, en hebben 112.000 vmbo’ers gehoord of ze zijn gezakt of geslaagd. Hoeveel er precies geslaagd zijn, zal in september blijken uit de Examenmonitor VO 2017.

Docenten schatten het positief in

Volgens onze poll verwachtte meer dan de helft van de docenten dat 75% tot 100% van hun leerlingen zou slagen. Maar dit is ook niet zo gek, want het slagingspercentage ligt hoog: vorig jaar slaagde 95,2% van alle vmbo’ers. Dat is het hoogte percentage dat sinds 2008 gemeten is.

Gemiddeld cijfer voor het centraal examen

Gemiddeld eindexamencijfer per onderwijsrichting
Bron: Onderwijs in cijfers

Gemiddeld haalden vmbo-basisleerlingen vorig jaar een 6,7. Daarmee scoren ze hoger dan alle andere vo-richtingen. De leerlingen van de kaderberoepsgerichte leerweg en de gemengd/theoretische leerweg haalden gemiddeld een 6,4 op hun centraal examen.

Record?

Gaan we dit jaar over de 95,2% heen?

Martine van Huffelen

Marktdata-analist met een wetenschappelijke instelling die zich graag verdiept in praktisch onderwijsonderzoek. Is speciaal geïnteresseerd in onderzoek naar digitaal leren en vindt dat de discussie daaromtrent eerlijk gevoerd moet worden. Is ook benieuwd naar de ervaring van scholen wat betreft resultaten uit onderwijsonderzoek.

0 reacties

Nog geen reacties

Reageer als eerste.

Reageer