Fatsoen, respect en goed burgerschap. Bestaat dat nog?

Fatsoen, respect en goed burgerschap. Bestaat dat nog?

Als betrokken onderwijsman en enthousiast blogger hoor ik veel verhalen. Ook lees ik veel verhalen op het internet over van alles en niets. Gisteren kwam ik een verhaal tegen waardoor de rillingen mij over de rug liepen. Ik voelde mij verdrietig en boos. Potverdorie is dit Nederland! Wat is er toch aan de hand in Nederland met onze jeugd, zij waarvoor wij leermiddelen en goed onderwijs ontwikkelen. Zitten de woorden respect en fatsoen nog wel in het vocabulaire van onze jonge bevolking? Ik durf daar met een krachtig antwoord JA op te zeggen. Maar de norm staat wel onder grote druk.

Lees, verbaas en huiver naar aanleiding van de blog Door merg en been van Sybo Bouius, van de Politie Assen.

Rob van der Ploeg

Netwerker, creatief denker en enthousiast over alles wat met beroepsonderwijs te maken heeft. Wil aantrekkelijke leermiddelen maken zodat leerlingen en studenten dagelijks met plezier kunnen leren. In de afgelopen bijna 20 jaar deed hij dit als uitgever en uitgeefmanager. Nu houdt hij zich bezig met de strategie en productinnovatie van Edu’Actief.

0 reacties

Nog geen reacties

Reageer als eerste.

Reageer