Veel docenten ontevreden met komst Lerarenregister

Veel docenten ontevreden met komst Lerarenregister

Gisteren is het Lerarenregister als wet aangenomen door de Eerste Kamer. Maar veel docenten zijn daar helemaal niet blij mee. Zo bleek ook uit onze poll op Facebook. Zo’n 65% van de Facebook-stemmers is ontevreden met de nieuwe wetgeving rondom het registreren van na- en bijscholing.

Verplicht vanaf 1 augustus 2018

Het Lerarenregister is een online systeem waarin leraren vanaf 1 augustus 2018 hun na- en bijscholing in moeten opslaan. De overheid vindt het belangrijk dat docenten na het behalen van hun diploma zich blijven professionaliseren. Iedere vier jaar wordt een inschrijving opnieuw beoordeeld. Leraren die (nog) niet bevoegd zijn, worden opgenomen in het registervoorportaal.

Openbaar

Het register is openbaar en dat spreekt niet iedereen aan. Net als de administratieve papierwinkel die het oplevert. Docenten van nu zijn bang dat het een nieuwe generatie docenten afschrikt. Ook is het nog helemaal niet duidelijk welke scholing wel en niet meetelt voor het register.

 

Redactie

Op maakwerkvanonderwijs.nl vind je het belangrijkste nieuws over het beroepsonderwijs. Verschillende auteurs bloggen dagelijks over uiteenlopende onderwerpen, zoals nieuwe kwalificatiedossiers binnen het mbo, de nieuwe beroepsgerichte programma’s binnen het vmbo, onderwijsinnovatie, examens en het leven van een docent. 'Maak werk van onderwijs' is een initiatief van Edu’Actief, de uitgever voor het beroepsonderwijs.

0 reacties

Nog geen reacties

Reageer als eerste.

Reageer