Direct een baan na een mbo-opleiding?

Direct een baan na een mbo-opleiding?

‘Eliane had meteen een baan na haar mbo-opleiding in de gehandicaptenzorg.’ Wat een fijne kop en wat een goed nieuws las ik recent op de website van RTL Nieuws.

Direct een baan

Hoe fijn is het dat studenten echt direct een baan kunnen vinden. We hebben immers zoveel talenten van het vmbo en mbo nodig. Neem Eliane in de (gehandicapten)zorg. Zij heeft al een nul-uren contract, maar beste werkgever, geef haar een fulltime contract als ze wil! Want steeds vaker hoor ik hoe moeilijk het is om een rooster gevuld te krijgen en talenten die wil je toch volop inzetten? Dat is wel in contrast met m’n tijd als lerarenopleider. Er was op wat invalwerk na geen werk te vinden voor de studenten in mijn regio. Soms ging er op die manier talent verloren. En dat was soms bitterzoet bij een diplomering.

Hart

Talenten moeten niet verloren gaan en ik ben blij met al die docenten die elke dag weer vol enthousiasme hun studenten opleiden in een vakgebied waar hun hart ligt.  Ook ik probeer m’n steentje bij te dragen. Sinds 1 mei ben ik werkzaam bij Edu’Actief als uitgever voor de methodes Angerenstein Welzijn en Leefstijl. Een deels nieuw vakgebied voor mij na jarenlang in de (reken-)wiskunde wereld als docent, lerarenopleider, auteur en projectleider gewerkt te hebben. Maar het onderwijs en de uitgeverij is niet nieuw. En overal waar ik kom staan docenten die staan voor hun vak en ook met liefde spreken over hun vak. Die het beste met de mbo-student voorhebben en hen goed onderbouwd en met praktische kennis straks kunnen afleveren op de arbeidsmarkt. En dat maakt mijn werk leuk en boeiend!

Vanmorgen heb ik het de proef van het boek ‘persoonlijk begeleider gehandicapten zorg’ bekeken. Na wat opmerkingen kan deze naar de drukker. Zodat wij als uitgeverij ook weer kunnen zorgen dat de mbo-talenten goed onderwijsmateriaal krijgen.

Nathalie de Weerd

Nathalie de Weerd is uitgever bij Edu'Actief voor de methodes Leefstijl, Angerenstein Welzijn en Factor-e Welzijn. In haar vrije tijd is ze betrokken bij het onderwijs, loopt ze hard en bakt ze vaak.

0 reacties

Nog geen reacties

Reageer als eerste.

Reageer