De deur op slot bij de reisopleidingen

De deur op slot bij de reisopleidingen

Deze week heb ik een inspirerend gesprek gehad met John Flierman. Ajacied (dat schept een band), (bijna succesvol) muzikant en in het dagelijkse leven programmamanager bij ROC van Amsterdam. In mijn rol van trendwatcher mbo hadden wij een gesprek over de onderwijsontwikkelingen. Gaandeweg kwamen we steeds verder af te staan van wat er nu speelt en kwamen we steeds dichter te staan bij ideeën over hoe het beroepsonderwijs in Nederland er ‘straks’ uit zou kunnen zien.

John stelde een prikkelende vraag: wat zou er gebeuren als we vandaag de deur op slot draaien van de reisopleidingen? Zou iemand daar wakker van liggen? Hierover heeft Flierman een blog geschreven op www.reiswerk.nl. Een relaas over innovatie en creativiteit, over arbeidsmarktperspectief en het lef om los te komen van bestaande structuren.

John Flierman eindigt zijn relaas met deze weinig aan de verbeelding overlatende stelling:

‘Ik voorspel dat wanneer dit lef ontbreekt om innovatie & creativiteit met toekomstperspectief los te laten op de bestaande situatie, de MBO opleidingen voor de reisbranche eindigen als een openluchtmuseum………met bijzonder weinig bezoekers.’

Lees hier het hele blog van John Flierman op Reiswerk.nl. Heeft hij een punt?

Ricardo Eshuis

Onderwijsman, trendwatcher, mbo-man. Blogt over alles wat speelt in het mbo en komt daar graag over in gesprek met iedereen.

0 reacties

Nog geen reacties

Reageer als eerste.

Reageer