Conrad Berghoef mbo-docent van het jaar 2017

Conrad Berghoef mbo-docent van het jaar 2017

Conrad Berghoef, docent op ROC Friese Poort, is mbo-docent van het jaar 2017. Hij won afgelopen zaterdag de landelijke verkiezing voor Leraar van het Jaar tijdens het Lerarencongres. Naast hem waren Iwan Donkers van ROC West-Brabant en Daan van Riet van ROC Midden Nederland genomineerd.

Blijvende indruk

De jury, bestaande uit leraren uit de verschillende sectoren en uit vertegenwoordigers van de belangrijkste organisaties in het onderwijs, zegt over de nieuwe docent van het jaar: “Conrad stelt zichzelf totaal in dienst van zijn studenten en wil een blijvende indruk op hen achterlaten. Zijn studenten geven aan dat deze leraar soms streng is, maar altijd duidelijk en rechtvaardig. In zijn rol als ambassadeur wil Conrad opkomen voor de autonomie van de docent en de verbindende rol innemen in de samenwerking met collega’s. Bovendien is Conrad niet bang om op tenen van beleidsmakers te gaan staan om het mbo de positieve uitstraling te geven die het verdient.”

Populair op Facebook

Conrad Berghoef is het komende jaar ambassadeur van het mbo. Hij krijgt een podium om zijn enthousiasme over het beroepsonderwijs uit te dragen en te delen met de rest van lesgevend Nederland. Maar ook zonder de nieuwe titel deed hij dat al via YouTube en zijn populaire Facebook-pagina Conrad de Docent.

Bron foto: leraarvanhetjaar.onderwijscooperatie.nl

Redactie

Op maakwerkvanonderwijs.nl vind je het belangrijkste nieuws over het beroepsonderwijs. Verschillende auteurs bloggen dagelijks over uiteenlopende onderwerpen, zoals nieuwe kwalificatiedossiers binnen het mbo, de nieuwe beroepsgerichte programma’s binnen het vmbo, onderwijsinnovatie, examens en het leven van een docent. 'Maak werk van onderwijs' is een initiatief van Edu’Actief, de uitgever voor het beroepsonderwijs.

0 reacties

Nog geen reacties

Reageer als eerste.

Reageer