Btw digitale leermiddelen omlaag

Btw digitale leermiddelen omlaag

Btw op digitale media wordt gelijkgesteld aan het btw-tarief op print media. De EU-commissie presenteerde vandaag een voorstel voor nieuwe btw-regels. Nu is het nog zo dat we voor digitale media 21% btw betalen terwijl dit voor print 6%. Hieronder vallen ook leermiddelen.

Een btw-verlaging op digitale leermiddelen is goed nieuws voor het onderwijs. Dit betekent dat er geen prijsverschil meer hoeft te zijn tussen digitale leermiddelen en leermiddelen op papier. Edu’Actief stond al niet achter deze scheve verhouding en koos er daarom al eerder voor de prijzen van digitale leermiddelen en leermiddelen papieren gelijk te trekken.

Nu is het afwachten wat de Nederlandse regering gaat doen. EU-landen zijn niet verplicht het advies op te volgen. Dat mag een land zelf bepalen. Het is al wel bekend dat de Nederlandse regering een voorstander is van het verlagen van het tarief op digitale leermiddelen. We wachten dus nog even af wat dit voor de Nederlandse markt gaat betekenen.

Jori Mur.

Mijn naam is Jori Mur en ik ben manager digitale producten binnen Edu’actief. Ik word enthousiast van alles wat met ICT, taal en onderwijs te maken heeft. Een brug slaan tussen technische ICT-specialisten aan de ene kant en de onderwijsexperts aan de andere kant vind ik het leukste om te doen. Verder houd ik van lezen, vooral van geschiedenisboeken (fictie en non-fictie) en je kunt me altijd uitnodigen voor een avondje pubquizzen!

0 reacties

Nog geen reacties

Reageer als eerste.

Reageer