Bezoek aan de Bett

Bezoek aan de Bett

De afgelopen week heb ik de Bett Show 2018 bezocht, een grote innovatiebeurs en dito congres in Londen. Het was vooral inspiratie opsnuiven en vooral ook horen wat er wereldwijd gebeurt op het terrein van onderwijsvernieuwing. En dat is veel…heel veel!

Technologische ontwikkelingen gaan razendsnel op het terrein van augmented en virtual reality. Maar ook de andere kijk op leren: de student moet definitief achter het stuur plaatsnemen om zijn eigen curriculum en leerroute uit te stippelen. De docent definitief in de rol van gids en coach. Gepersonaliseerd leren dus.

Veel aandacht ook voor het belang van het ontwikkelen van sociale en emotionele vaardigheden. De crux voor een succesvolle carrière. Alleen kennis is dat niet meer tegen de achtergrond van snel veranderende banen. Over tien jaar bestaat 65% van de huidige banen niet meer. Sterker nog: 65% van die banen kennen we nu nog niet eens.

Lees hier het integrale verslag van wat ik in London heb opgepikt.

SER-presentatie

Graag verwijs ik nog even naar de presentatie van SER-voorzitter Mariëtte Hamer voor het Platform van Raden van Toezicht van mbo-instellingen. De presentatie is een toelichting op de voorstellen voor een sterk en innovatief beroepsonderwijs. Goed om dat verslag te lezen tegen de achtergrond van mijn bevindingen op de Bett.

Rob van der Ploeg

Netwerker, creatief denker en enthousiast over alles wat met beroepsonderwijs te maken heeft. Wil aantrekkelijke leermiddelen maken zodat leerlingen en studenten dagelijks met plezier kunnen leren. In de afgelopen bijna 20 jaar deed hij dit als uitgever en uitgeefmanager. Nu houdt hij zich bezig met de strategie en productinnovatie van Edu’Actief.

0 reacties

Nog geen reacties

Reageer als eerste.

Reageer