Beroepsgerichte programma’s vmbo aangeboden aan staatsecretarissen

Beroepsgerichte programma’s vmbo aangeboden aan staatsecretarissen

Op 1 februari zijn de nieuwe beroepsgerichte programma’s aangeboden aan staatssecretarissen van OCW en EZ met het advies deze vast te stellen. We mogen aannemen dat de staatsecretarissen dit advies ter harte zullen nemen. Concreet houdt dit in dat de programma’s zoals die nu te vinden zijn op www.vernieuwingvmbo.nl gebruikt zullen worden vanaf schooljaar 2016-2017. Wil je er dus zeker van zijn dat je het juiste programma gebruikt? Download dan de laatste versie. Voor het gemak vind je de linkjes hieronder:

Op de website van het CvTE vind je de begeleidende syllabi. Van EO, ZW, HBR, BWI, PIE en MT is er een 5-versie beschikbaar. Van DP, MVI en Groen is er een 3-versie te vinden. Voor alle profielen geldt dat er nog een nieuwe versie beschikbaar komt, respectievelijk de 6-versie en de 4-versie. Deze syllabi kunnen op bepaalde onderdelen afwijken van de versies die nu beschikbaar zijn. CvTE verwacht dat de nieuwste syllabi begin april online komen. Belangrijk om te weten: deze syllabi zullen waarschijnlijk gaan gelden voor de examenjaren 2017 en 2018. De goedgekeurde syllabi zullen gepubliceerd worden op de website van Examenblad (jaarring 2017 en 2018).

De linkjes naar de 5- en 3- versies (met uitzondering van Maritiem en Techniek) vind je hieronder:

Baukje Visser

Inhoudelijke gesprekspartner voor scholen en andere organisaties wanneer het gaat om trends en vraagstukken binnen het VO beroepsgericht. Spart graag met partners over bijvoorbeeld de veranderende wettelijke kaders, het toekomstige leermiddelenlandschap en aansluiting vmbo-mbo. Heeft als missie dat iedereen weet hoe mooi en belangrijk het onderwijs op het vmbo is.

0 reacties

Nog geen reacties

Reageer als eerste.

Reageer