Bekwaam voor de klas: bijscholing vernieuwing vmbo

Bekwaam voor de klas: bijscholing vernieuwing vmbo

We kunnen er niet meer omheen. De vernieuwing komt eraan. Vanaf 2016-2017 zullen de meesten van jullie starten met een nieuw beroepsgericht programma. Voor sommigen zal de inhoud niet veel verschillen van het programma dat je nu draait, maar voor anderen zullen er nieuwe onderwerpen inzitten. Om ervoor te zorgen dat je straks bekwaam voor de klas staat, worden er bijscholingsprogramma’s aangeboden. Het SPV is coördinator en contactpunt voor deze bijscholing.

Aanbod bijscholing

Per profiel worden de bijscholingsmogelijkheden gepubliceerd op www.bijscholingvmbo.nl. Je kunt er op trefwoord, per profiel maar ook profieloverstijgend. Profieloverstijgend worden er bijvoorbeeld cursussen aangeboden omtrent schoolexamens en lob. Wil je aan de slag met het maken van een PTA en wil je weten hoe je schoolexamencijfers kunt gebruiken om jouw onderwijspraktijk te verbeteren? Kijk dan eens naar de cursus Leergang schoolexaminering vmbo.

En wat doe je nu met LOB? Hoe krijgt het een plek in je onderwijs en wat mag en wat moet als het gaat om LOB? In de tweedaagse cursus LOB, leren kiezen wat bij je past beantwoord je deze vragen.

Het aanbod op de site is nog niet compleet. Zo zijn er voor HBR nog geen cursussen beschikbaar. Bezoek de site regelmatig, zodat je op tijd op de hoogte bent van nieuwe cursussen.

Hoe gaat het in zijn werk?

Je kunt je tot 14 dagen voor een cursus aanmelden. Een inschrijving is definitief. Je kunt niet meer annuleren. Als je verhinderd bent, zorg dan dat een collega jouw plek inneemt (wijzigingen kun je doorgeven via helpdesk@bijscholingvmbo.nl.Je ontvangt bij deelname aan een van deze cursussen een certificaat. De aanbieder van de cursus verstrekt het certificaat zodra de validatiecode van Registerleraar beschikbaar is.

Wat zijn de kosten?

Tot de start van komend schooljaar worden de cursussen voor een zeer schappelijk tarief aangeboden. De bedragen zijn tussen de € 25,- en € 100,-.

Baukje Visser

Inhoudelijke gesprekspartner voor scholen en andere organisaties wanneer het gaat om trends en vraagstukken binnen het VO beroepsgericht. Spart graag met partners over bijvoorbeeld de veranderende wettelijke kaders, het toekomstige leermiddelenlandschap en aansluiting vmbo-mbo. Heeft als missie dat iedereen weet hoe mooi en belangrijk het onderwijs op het vmbo is.

0 reacties

Nog geen reacties

Reageer als eerste.

Reageer