Associate degree als zelfstandige opleiding ingevoerd

Associate degree als zelfstandige opleiding ingevoerd

De invoering van de associate degree-opleiding als zelfstandige opleiding is een feit. Vandaag stemde de Eerste Kamer in met het wetsvoorstel. Een kans voor mbo’ers met een niveau 4 diploma. Zij kunnen nu makkelijker doorstromen naar hoger onderwijs, ook wanneer ze geen vierjarige hbo-bachelor willen volgen.

Tweejarige opleiding

De associate degree-opleiding is een tweejarige opleiding in het hoger beroepsonderwijs. Tot nu toe was deze opleiding gekoppeld aan de hbo-bachelor. Komend studiejaar wordt het beschikbaar als zelfstandige opleiding waarbij studenten kunnen kiezen uit 150 nieuwe associate degree-opleidingen.

Keuze uit 150 opleidingen

De 150 nieuwe associate degree-opleidingen kunnen worden gevolgd bij 22 verschillende bekostigde hogescholen. Daarnaast gaan er ruim 60 opleidingen van start bij niet-bekostigde hogescholen.

 

Redactie

Op maakwerkvanonderwijs.nl vind je het belangrijkste nieuws over het beroepsonderwijs. Verschillende auteurs bloggen dagelijks over uiteenlopende onderwerpen, zoals nieuwe kwalificatiedossiers binnen het mbo, de nieuwe beroepsgerichte programma’s binnen het vmbo, onderwijsinnovatie, examens en het leven van een docent. 'Maak werk van onderwijs' is een initiatief van Edu’Actief, de uitgever voor het beroepsonderwijs.

0 reacties

Nog geen reacties

Reageer als eerste.

Reageer