Arie Slob, onze nieuwe minister voor het (beroeps)onderwijs

Arie Slob, onze nieuwe minister voor het (beroeps)onderwijs

Beste Arie,

Als de berichten kloppen ben jij een van onze nieuwe ministers van onderwijs. En krijg je het primair en voortgezet onderwijs in je takenpakket.

Je banden met het onderwijs zijn al oud, onder andere docent maatschappijleer op het Greijdanus in Zwolle. Je bent niet de eerste maatschappijleerdocent in de kamer en of het kabinet. Zo geeft Mark Rutte regelmatig maatschappijleer en Nederlandse les en gaf Hans Janmaat oorspronkelijk ook dit vak.

Helaas kon ik niet achterhalen aan welke klassen je toen les gaf. Ben zo benieuwd of je ook echt lesgegeven hebt aan het vmbo. Wel heb je werkbezoek(en) gebracht. Het beroepsonderwijs verdient echt  aandacht. Dit is staat gelukkig beschreven in het regeerakkoord. En mogelijk wil je zo af en toe in je stukken of speeches de woorden van mijn collega Baukje gebruiken: verschrikkelijk mooi beroepsonderwijs.

En dan zijn er al die acties, PO in actie, VO in actie, MBO in actie, HO in actie en WO in actie. Ik hoop dat je met de docenten een goede band gaat opbouwen en hen als gesprekspartner gaan zien. Heb je trouwens deze mooie brief al gelezen?

Graag zou ik eens met je in gesprek willen over het onderwijs en je ambities als minister. En ook wat je met het lerarenregister wil. Heb je een beetje het commentaar hierop gevolgd? Hoop dat je goede beslissingen gaat nemen. Maar ook dat ik als 1e en 2e graads wiskundedocent nog gewoon weer kan gaan lesgeven, mocht ik dat willen, en dat mijn bevoegdheid niet vervalt doordat ik mij nu niet kan registreren.

We komen elkaar regelmatig tegen met hardlopen, op de mooie dijk lans de IJssel, maar je weet natuurlijk niet wie ik ben. We kunnen natuurlijk ook afspreken als je weer traint voor een marathon, dan hebben we extra lang de tijd om te praten.

Groet, Nathalie,

oud-docent wiskunde, lerarenopleider en nu uitgever in het beroepsonderwijs.

 

(Met dank aan fotograaf Eddie Sevink)

 

Nathalie de Weerd

Nathalie de Weerd is uitgever bij Edu'Actief voor de methodes Leefstijl, Angerenstein Welzijn en Factor-e Welzijn. In haar vrije tijd is ze betrokken bij het onderwijs, loopt ze hard en bakt ze vaak.

0 reacties

Nog geen reacties

Reageer als eerste.

Reageer