Aftrap van tweede seizoen Dream School

Aftrap van tweede seizoen Dream School

Gisteren heb ik voor het eerst gekeken naar Dream School, een programma waarin een aantal jongeren gevolgd worden die stuk zijn gelopen in het reguliere onderwijs. Zij zijn zonder diploma van school gegaan. Maar ze hebben zich opgegeven voor Dream School omdat ze alsnog willen ontdekken waar ze goed in zijn en wat ze leuk vinden. 

In het klooster dat tijdelijk tot Dream School is omgetoverd, proberen bekende Nederlanders drie weken lang de schoolverlaters opnieuw te inspireren zich te ontwikkelen. (Kick)boxer Lucia Rijker en directeur Erik van ’t Zelfde begeleiden de hele gang van zaken.

De jongeren hebben meer gemeen dan alleen hun problemen op school. Gescheiden ouders, uithuisplaatsingen, vechtpartijen, pesten … het is niet niks waar de jongeren mee te maken hebben (gehad).

Ze krijgen de komende afleveringen les van onder andere Leo Blokhuis (popjournalist), Ferry Doedens (acteur), Annemarie van Gaal (ondernemer), Bas Haring (filosoof) en Eva Jinek (journalist en presentator).
Robèrt van Beckhoven (kok bij Heel Holland bakt) mocht het spits afbijten in deze eerste aflevering. Hij probeerde de deelnemers enthousiast te maken voor het bakken van brood. Soms lukte dat, veel jongeren grepen echter, zodra er een uitlegmoment voorbijkwam, direct naar hun smartphone.
Mijn eerste indruk van de jongeren was dan ook dat de verveling overheerste en natuurlijk ook wat ongemak. Maar wellicht gaat dit nog veranderen. Het vorige seizoen (wat ik helaas heb gemist) leidde ertoe dat de meeste deelnemers alsnog werden geïnspireerd een studie op te pakken. Ik ben zo benieuwd hoe het de mensen in deze groep zal vergaan en of ze erachter komen waar hun interesses en talenten liggen! Het is ze van harte gegund en ik blijf ze volgen de komende weken.

Joke van der Wijk - Pijl

Eigenaar en tekstschrijver bij Klasse Teksten. Dit tekstbureau richt zich op onderwijsgerelateerde instellingen in Nederland, zoals educatieve uitgeverijen, e-learningbedrijven, scholen en redactiebureaus. Ik schrijf en bewerk educatief materiaal en andere teksten die met het onderwijs te maken hebben en zet graag mijn eigen talenten in voor één van de basisvoorwaarden van goed onderwijs: kwalitatief sterk en passend lesmateriaal.

0 reacties

Nog geen reacties

Reageer als eerste.

Reageer