Acht scholen inspireren in nieuw boek ‘Dat kan bij ons niet!’

Acht scholen inspireren in nieuw boek ‘Dat kan bij ons niet!’

Hoe motiveer je mbo’ers en hoe voorkom je uitval? Hoe verklein je de kloof met het bedrijfsleven? Hoe speel je in op de snelle technologische ontwikkelingen? Hoe zorg je voor voldoende begeleide onderwijstijd wanneer studenten steeds meer online en op locatie leren? Kennisnet publiceert vandaag het nieuwe boek: ‘Dat kan bij ons niet!’. In het boek staan acht verhalen van succesvolle en vernieuwende scholen in Nederland die laten zien hoe het juist wel kan.

Het beroepsonderwijs verandert omdat beroepen veranderen. In elke branche worden de kaarten opnieuw geschud. Dat maakt het voor een mbo-school in deze tijd niet eenvoudig. ROC Nijmegen, het Friesland College, Rijn IJssel en nog vijf scholen hebben de afgelopen periode het roer omgegooid en nieuwe concepten geïntroduceerd om de student centraal te stellen. Ze vertellen over de stappen die ze genomen hebben en hoe ze de obstakels die ze zijn tegengekomen hebben overwonnen.

Winst behalen met ICT 
Het boek benadrukt dat er veel winst te halen is door beter gebruik te maken van ict. Dankzij ICT hebben de scholen grote stappen kunnen maken. Eén van de dingen die scholen volgens het boek kunnen doen is de ict-deskundigheid van medewerkers te vergroten.

Frans Schouwenburg
Auteur van ‘Dat kan bij ons niet!’ is Frans Schouwenburg, expert onderwijsvernieuwing bij Kennisnet. Hij vraagt met zijn boek aandacht voor de gedurfde initiatieven van deze mbo-instellingen en wil het onderwijs laten zien hoe je maatwerk voor individuele studenten kunt realiseren. We spraken met hem tijdens de Onderzoeksconferentie 2016 waar het boek gepresenteerd werd.

Download gratis
‘Dat kan bij ons niet!’ is gratis als pdf te downloaden of te bestellen tegen kostprijs.

Redactie

Op maakwerkvanonderwijs.nl vind je het belangrijkste nieuws over het beroepsonderwijs. Verschillende auteurs bloggen dagelijks over uiteenlopende onderwerpen, zoals nieuwe kwalificatiedossiers binnen het mbo, de nieuwe beroepsgerichte programma’s binnen het vmbo, onderwijsinnovatie, examens en het leven van een docent. 'Maak werk van onderwijs' is een initiatief van Edu’Actief, de uitgever voor het beroepsonderwijs.

1 reactie

  1. Dennis van Oeveren juni 22, at 12:10

    Wij zijn trots om hieraan meegewerkt te hebben. Eén beloning op zich om als één van de 8 MBO scholen hiervoor uitgekozen te zijn. @landstedembo

    Beantwoorden

Reageer