Aandacht voor bijzonderheden: altijd een reden voor een feestje

Aandacht voor bijzonderheden: altijd een reden voor een feestje

Verjaardagen, feestdagen en vakantie. Tijdens mijn stage heb ik hier veel mee te maken. In een bedrijf van ruim zeventig collega’s zijn de traktaties niet te missen. Vooral niet als je bedenkt dat er 52 weken in een jaar zitten en er dus elke week wel iemand jarig zou moeten zijn. En dan heb ik het nog niet eens over de feestdagen die in Nederland gevierd worden.

Verjaardagen

Met verjaardagen is het altijd gezellig. Vaak worden de werkplekken van de jarigen versierd met slingers en vlaggetjes. De collega’s zetten meestal een traktatie neer bij de koffieautomaat en de meesten trakteren hun eigen afdeling apart met wat lekkers. Zo heb ik in de afgelopen 12 weken al een appeltaart, een chocolade taart, een kwarktaart en speciale gebakjes gekregen van collega’s met wie ik veel te maken heb. Zelf ben ik ook nog jarig deze periode, en dus is het binnenkort aan mij de eer om ook wat lekkers uit te delen.

Behalve versiering, heeft Edu’Actief ook een cadeaupot. Deze wordt gebruikt bij verjaardagen, trouwfeesten en geboortes. Iedereen kan zich opgeven om mee te doen en een keuzeoptie aangeven voor een cadeaukaart. Maandelijks haal ik de cadeaukaarten op in de stad voor de collega’s die de aankomende maand jarig zijn. Dit vind ik een erg leuk initiatief, ondanks dat je natuurlijk geld moet inleggen voor de pot en je het uiteindelijk dus zelf betaalt, is het toch een leuk gebaar.

Verlof- en vakantiedagen

Als stagiaire bouw je geen verlof- of vakantiedagen op. Echter, met een beetje creativiteit en overleg met mijn stagebegeleider heb ik toch schoolvakanties gekregen. Ik moet bijvoorbeeld 20 weken stage lopen en hiervoor zijn twee schoolperiodes beschikbaar gesteld om aan stageuren te komen. Deze periode duurt 21 weken, wat ervoor zorgt dat ik de herfstvakantie vrij heb kunnen krijgen. Vanuit school heb ik zes verlof dagen gekregen, en deze heb ik besproken met mijn begeleidster en zodoende heb ik de kerstvakantie ook vrij gekregen.

Naast echte vakanties waarin je vrij bent van je werkzaamheden, zijn er ook andere redenen om op reis te gaan, namelijk: werk. Ik heb bijvoorbeeld al hotelovernachtingen voor een werkbezoek geboekt in verschillende plaatsen in Nederland, maar ook een keer in Londen. Hierbij moest ik denken aan reistijd, een vlucht naar Londen en terug, en aan de wensen van mijn collega’s.

Feestdagen

De eerste werkdag na Sinterklaas vond ik een mooie chocoladeletter en een leuk gedichtje op mijn bureau. Het gedichtje was persoonlijk gemaakt, dus als je dit dan weer met de zeventig collega’s afweegt, heeft Piet het erg druk gehad.

Niet alleen Edu’Actief zelf maar ook de holding, Koninklijke Boom uitgevers, is het niet vergeten om deze Nederlandse traditie te vieren. Zo zijn alle jonge kinderen van alle werknemers van alle werkmaatschappijen van Boom uitgevers uitgenodigd om Sinterklaas te komen vieren met cadeautjes en pepernoten. En dit is super gezellig verlopen.

Personeelsfeestjes

Omdat het bijna kerst en oud en nieuw is, is er binnenkort een eindejaarsafsluiting met een hapje en een drankje in een restaurant in de buurt georganiseerd.

Laatst was er ook een personeelsfeest waar ik ook voor uitgenodigd was. Jammer genoeg vond dit overdag plaats en moest ik gewoon naar school. Mijn collega’s op stage hebben samen met hun partners allemaal leuke buitenactiviteiten gedaan, en de verhalen die ik gehoord heb klonken allemaal erg enthousiast. Het leukste hieraan is nog dat stagiaires ook uitgenodigd worden om mee te doen.

Maar er worden ook kleine dingen georganiseerd zoals gratis lunch in het bedrijfsrestaurant. Om eerlijk te zijn vind ik dit nog het leukste. Feestjes hoeven niet meteen grootschalig uitgepakt te worden, een lekkere lunch met je collega’s samen is ook al super leuk!

Juist in een groot bedrijf zoals deze, vind ik het belangrijk om leuke dingen te ondernemen om elkaar zo beter te leren kennen. Dit zorgt namelijk voor betrokkenheid en gezelligheid in het hele bedrijf, en niet alleen per afdeling.

Roxanne Kruider

Ik ben een typisch 18-jarige student die het bloggen heeft omarmd dankzij mijn stage bij Edu'Actief. Ben je benieuwd naar de kijk van een echte mbo-student op stage, school en alles eromheen? Lees dan nu mijn blogs!

0 reacties

Nog geen reacties

Reageer als eerste.

Reageer