5 blogs uit 2014 die je gelezen moet hebben

5 blogs uit 2014 die je gelezen moet hebben

2014 was een speciaal jaar voor ons. Het was jaar waarin maakwerkvanonderwijs.nl is gelanceerd. Het jaar waarin bekende en minder bekende bloggers meer dan 100 blogs plaatsten. Gevolgd door een nog groter aantal lezers. Om dit mooie jaar af te sluiten zetten we in deze blog de mooiste en best gelezen verhalen nog eens op een rij. Om te lezen straks in de laatste pauze van het jaar, onderweg naar huis of in de kerstvakantie. Veel leesplezier! En namens alle bloggers van Maakwerkvanonderwijs.nl wensen we iedereen fijne feestdagen en een leerzaam 2015!

Blogs uit 2014 die je gelezen moet hebben


Keuzedelen
De meest gelezen blogs waren de blogs over de komende veranderingen binnen het vmbo en mbo. Nieuwe beroepsgerichte programma’s en nieuwe kwalificatiedossiers. Beide ontwikkelingen zorgen voor vernieuwingen binnen het vmbo en mbo. Zo ook de nieuwe keuzedelen. Een thema wat de aandacht trok van vele lezers.

Onderwijsonderzoek
Jaarlijks worden er vele onderzoeken gepubliceerd over het onderwijs. Het viel ons op dat veel van die onderzoeken in 2014 gingen over digitalisering in het onderwijs. In verschillende blogs is daarover geschreven. Onder andere in deze, beide gebaseerd op onderzoeken vanuit Kennisnet:

Peter Heerschop
De succesvolle cabaretier, acteur, columnist en van oorsprong gymleraar Peter Heerschop inspirerende ons met vele mooie onderwijsgerelateerde verhalen. Het verhaal dat ons en de andere lezers het meest ontroerde was deze:

Redactie

Op maakwerkvanonderwijs.nl vind je het belangrijkste nieuws over het beroepsonderwijs. Verschillende auteurs bloggen dagelijks over uiteenlopende onderwerpen, zoals nieuwe kwalificatiedossiers binnen het mbo, de nieuwe beroepsgerichte programma’s binnen het vmbo, onderwijsinnovatie, examens en het leven van een docent. 'Maak werk van onderwijs' is een initiatief van Edu’Actief, de uitgever voor het beroepsonderwijs.

0 reacties

Nog geen reacties

Reageer als eerste.

Reageer