3 onmisbare apps voor docenten

3 onmisbare apps voor docenten

Bij de laatste uitgave van het blad Vives zat een heel handig [w]appboekje. Apps die docenten helpen om meer te doen met ICT. Het boekje staat vol leuke inspirerende apps. Hierbij 3 onmisbare apps voor docenten om te gebruiken voor of tijdens de lessen.

teach1. Teach (Knowmia) (IOS)
Lessen maken met een app? Probeer het eens met de app Teach van Knowmia. Met deze gratis app kun je lessen plannen en opnemen in korte video’s. Die video’s kun je afspelen op het whiteboard maar ook online publiceren.

movenote2. Movenote (IOS/Android)
Met Movenote kun je presentaties opnemen waarbij zoveel jij als je presentatiedocument in beeld is. De video kan gedeeld worden onder andere via e-mail en social media. Hoe populair je presentatie is, kun je zien aan de hand van de statistieken.

schooltv3. SchoolTV Beeldbank (IOS/Android)
SchoolTV heeft vele interessante video’s om in de klas te bekijken. Nu is het dankzij de app ook mogelijk de video’s te bekijken, te delen en te raten op een tablet of smartphone. De clips zijn ingedeeld op niveau en vakgebied.

Meer onmisbare apps voor docenten?
Kijk voor meer leuke en onmisbare apps voor docenten en leerlingen in het [w]appboekje 2014 van Vives.

Redactie

Op maakwerkvanonderwijs.nl vind je het belangrijkste nieuws over het beroepsonderwijs. Verschillende auteurs bloggen dagelijks over uiteenlopende onderwerpen, zoals nieuwe kwalificatiedossiers binnen het mbo, de nieuwe beroepsgerichte programma’s binnen het vmbo, onderwijsinnovatie, examens en het leven van een docent. 'Maak werk van onderwijs' is een initiatief van Edu’Actief, de uitgever voor het beroepsonderwijs.

0 reacties

Nog geen reacties

Reageer als eerste.

Reageer