1,7 miljoen extra voor bijscholing van vmbo-docenten

1,7 miljoen extra voor bijscholing van vmbo-docenten

Staatssecretaris Dekker trekt 1,7 miljoen extra uit voor de bijscholing van vmbo-docenten. Ongeveer de helft van de beroepsgerichte vmbo-docenten heeft dit de afgelopen maanden al gedaan, maar het is volgens de staatssecretaris nog niet voldoende.

Bijscholing i.v.m. nieuwe vmbo-profielen

Vmbo-leerlingen kunnen sinds dit schooljaar kiezen uit 10 vmbo-profielen. Sommige delen van het onderwijsprogramma zijn volgens hem ingrijpend gewijzigd. Met een bijscholing kunnen docenten hun kennis en vaardigheden up-to-date brengen. ‘Dat helpt om het onderwijs interessant te houden voor leerlingen. Met moderne technologie en actuele voorbeelden maak je een leerling makkelijker enthousiast voor het vak’, zegt Dekker.

Beter en uitdagender onderwijs

Ruim 2500 leraren hebben zich de afgelopen maanden al bijgeschoold: ‘Door de inzet van deze professionals krijgen vmbo-leerlingen beter en uitdagender onderwijs. En daar is het om te doen’, aldus de staatssecretaris. Om ook andere docenten warm te maken voor bijscholing, trekt de staatssecretaris voor onderwijs komend jaar nog 1,7 miljoen euro extra uit. Hij hoopt dat hierdoor zo’n 10.000 bijscholingen gevolgd gaan worden.

Meer dan 150 cursussen

Op www.bijscholingvmbo.nl staan inmiddels meer dan 150 cursussen. Dit varieert van websites maken tot patisserie en ondernemen. En van etaleren tot decoratieve technieken. Een groot deel van de cursussen is goedgekeurd voor het lerarenregister.

Redactie

Op maakwerkvanonderwijs.nl vind je het belangrijkste nieuws over het beroepsonderwijs. Verschillende auteurs bloggen dagelijks over uiteenlopende onderwerpen, zoals nieuwe kwalificatiedossiers binnen het mbo, de nieuwe beroepsgerichte programma’s binnen het vmbo, onderwijsinnovatie, examens en het leven van een docent. 'Maak werk van onderwijs' is een initiatief van Edu’Actief, de uitgever voor het beroepsonderwijs.

0 reacties

Nog geen reacties

Reageer als eerste.

Reageer